Inspire coaching
Praktijk voor coaching, therapie en inspiratie

Coaching en therapie

Welke leeftijd je ook hebt er gebeurt heel veel in een mensenleven. Op sommige momenten gaat het goed en voel je je sterk. Er kunnen ook periodes zijn dat je ervaart dat je vast loopt. Dat je niet het leven leidt dat je zou willen leiden. Dat je graag verder wilt komen in je leven maar iets je tegen houdt. We verzetten ons vaak, ook zonder dat we het in de gaten hebben, tegen wat er in ons leven is. Soms kiezen we er onbewust voor om tegen de stroom in te gaan. Bepaalde dingen willen we niet in ons leven, we vechten ertegen. Dat vechten kun je een tijdje volhouden maar het kost veel energie en je krijgt het er niet mee weg. Door coaching of therapie leer je mee te bewegen met wat er is in je leven. Dit zorgt voor veel meer ontspanning en rust. Je leert meer open in het leven te staan en met vertrouwen te reageren op wat er komt. 

 

Wil jij:

- keuzes maken in je loopbaan of leven?

- een positiever zelfbeeld, meer eigenwaarde?

- meer ontspanning?

- meer rust in je hoofd en daardoor meer energie? 

- leren om beter je grenzen aan te geven?

- leren omgaan met tegenslag of ziekte?

- begeleiding bij re-integratie?

- meer verbinding met jezelf en persoonlijke groei?

- leren om beter om te gaan met emoties als angst, verdriet en woede?

Door de coaching/therapie krijg je inzicht in jouw wensen, kwaliteiten, drijfveren en mogelijkheden. Je wordt je bewust van wat je echt wilt, van wat jou energie geeft en waarvan jij gaat stralen. Het helpt je weer op weg en brengt je in beweging. Het beste in jezelf wordt aangewakkerd. In mijn praktijk in Loppersum (omgeving Groningen, dichtbij dorpen als Middelstum, Appingedam, Uithuizen) ga ik graag dit proces met je aan.


Positieve effecten:

 

 

 

 

 

 

 

Methode

De Methode die ik in mijn praktijk gebruik is de Wielwerkmethode. Deze methode volgt de natuurlijke cyclus waarin balans belangrijk is. Ik leg dit uit met een voorbeeld uit de natuur; de seizoenen. De seizoenen volgen hun natuurlijke cyclus. Het voorjaar wordt gevolgd door de zomer, de zomer wordt opgevolgd door de herfst en vervolgens dient de winter zich aan. Dit proces vindt jaar na jaar plaats op een natuurlijke wijze. Alle jaargetijden komen elk jaar aan bod maar wel elk op hun eigen manier. Soms valt de winter vroeg in en valt er veel sneeuw. Door een koud voorjaar kan het lang duren voordat de natuur tot leven komt. Elk seizoen neemt ruimte in en gezamenlijk vormen ze een jaar dat in balans is. 

Zo volgt alles wat leeft een natuurlijke cyclus, als een wiel. Zoals de seizoenen zich bewegen op een natuurlijk ritme zo beweegt de mens zich ook. De mens wordt beïnvloed door zijn gedachten, door zijn energie, door emoties en door het fysieke lichaam. Als deze in balans zijn is het gedrag in evenwicht. Toch verzetten we ons vaak tegen de natuurlijke gang van zaken. De wielwerkmethode is toepasbaar bij het weer op gang helpen en dus laten stromen van vastgelopen processen, op welk niveau of van welke aard dan ook.

Gedachten

Elk proces begint met een gedachte. Dat kan een positieve gedachte zijn die je een goed gevoel geeft. Negatieve gedachten geven je een onprettig gevoel en kunnen je belemmeren. Ben jij je ervan bewust wat je denkt?

Energie

Hoe ga jij met jouw energie om? Heb je genoeg energie om de dag door te komen? Of laat je juist dingen die je graag wilt doen omdat je te weinig energie hebt?

Emoties

Wat voel je nu eigenlijk? Helemaal geen gemakkelijke vraag voor de meeste mensen. Door je emoties niet alleen te herkennen maar ook te erkennen mag je helemaal zijn wie je bent. Je levenskracht gaat weer stromen.

Lichaam

Je lichaamshouding staat in relatie tot je levenshouding. Het laat je vaak zien wat er (on)bewust speelt.

Gedrag

Deze vier gebieden samen (gedachten, energie, emoties en lichaam) bepalen je gedrag. Wat doe jij? Wat laat je zien aan de buitenwereld? Hoe is jouw gedrag ten opzichte van jezelf, je omgeving, op je werk, in je relaties?

We bekijken de gebieden los van elkaar maar ook hoe ze elkaar beïnvloeden. Zo ontstaat er zelfinzicht, begrip en daarmee balans.