Inspire coaching
Praktijk voor coaching, therapie en inspiratie

Coaching en therapie

Wanneer is het een goed idee om begeleiding te zoeken?

In een heleboel situaties kan begeleiding in de vorm van coaching/therapie je verder helpen. Eigenlijk in alle situaties waar jij het moeilijk mee hebt, waar je vaak hinder van ondervindt en waar je zelf niet mee verder komt helpt coaching/therapie om stabieler, vrijer en blijer in het leven te staan. Hieronder staan een aantal voorbeelden maar deze opsomming is verre van compleet. Wanneer je twijfelt of coaching/therapie iets voor jou is, bel of mail dan gerust voor meer informatie.

ü bij weinig eigenwaarde, een negatief zelfbeeld

ü teveel onrust in hoofd en/of lijf, gevoelens van stress

ü sombere gevoelens, gedachten

ü weinig of geen energie

ü rouw bij ziekte of verlies van een dierbare

ü niet weten wat je wilt, geen keuzes kunnen maken

ü heftige emoties of juist niet bij gevoelens kunnen komen

ü lichamelijke klachten die geen medische oorzaak hebben

ü als je persoonlijke groei belangrijk vindtPositieve effecten:

 

 

 

 

 

 

 

Methode

Tijdens de sessies maak ik gebruik van veel verschillende werkvormen. Het voeren van gesprekken is natuurlijk erg belangrijk. Wat stagneert er in jou leven en op wat voor manier heb je daar last van? Hoe wil je dat je leven er uit ziet, waar verlang je naar? Niet alleen door gesprekken maar ook door het doen van oefeningen ontstaat er veel inzicht. Als er inzicht is in je problemen kun je op zoek naar hoe het kan dat er een disbalans is en waarom je steeds tegen bepaalde dingen aanloopt.  De oefeningen die gedaan worden geven veranderingen op de plekken waar dat nodig is zodat je levensenergie weer gaat stromen. 

De basis van mijn werkwijze is de Wielwerkmethode. Deze methode gaat over veranderingen die voortdurend het leven beïnvloeden en steeds opnieuw balans vinden. Over verbondenheid met alles om je heen en het hebben van je eigen plek in deze wereld.

De mens wordt beïnvloed door zijn gedachten, door zijn energie, door emoties en door het fysieke lichaam. Als deze in balans zijn is het gedrag in evenwicht, is er veerkracht en volop levensenergie. Als er dingen in ons leven zijn waar we het moeilijk mee hebben verstoren we de balans en zetten onszelf op slot.


Door de gesprekken en technieken zoals o.a. innerlijk kindwerk, lichaamswerk, sjamanistisch werk en mindfulness en zelfcompassie oefeningen worden verstoorde processen weer op gang gebracht zodat er meer ruimte en vrijheid ontstaat om jouw leven op jouw unieke manier te leven.