Inspire coaching
Praktijk voor coaching, therapie en inspiratie

Over mij

Ik ben Dita Kalsbeek. Samen met mijn gezin woon ik in Loppersum (omgeving Groningen). Ik ben vrouw, moeder, collega, partner, dochter, vriendin en nog veel meer. In het verleden hebben al deze verschillende rollen mij soms weggehaald bij mijzelf. Ik wilde het andere mensen graag naar de zin maken en voldoen aan het plaatje dat andere mensen (en vooral ikzelf) van mij hadden. Dichtbij mezelf blijven en goed voor mezelf zorgen heb ik echt moeten leren. 

 

Het proces van persoonlijke ontwikkeling vind ik erg boeiend. Jaren geleden ben ik begonnen om mezelf beter te leren kennen. Ik wilde graag meer te weten komen over waarom ik leef zoals ik leef. Wat zijn de onbewuste beperkingen die ik mezelf opleg? Wat zijn mijn (vaak onbewuste) overtuigingen en hoe komt het dat ik soms zo heftig op bepaalde situaties reageer? Ik had de behoefte om meer vanuit mijn hart leven en om vriendelijker te zijn voor mezelf. Om dingen te doen die echt bij mij passen. Dat proces van kijken naar jezelf is mooi, confronterend en soms behoorlijk pijnlijk. In 2015 heb ik borstkanker gehad. Dit heftige proces heeft mij een stap verder gebracht in het beter leren zorgen voor mezelf en meer te luisteren naar de taal van mijn lichaam. Het lichaam heeft zoveel te vertellen maar we kunnen deze taal alleen verstaan als we er open voor staan. Ik kan nu signalen van mijn lichaam oppakken in plaats van dat ik er overheen wals.

Omdat ik mij wilde ontwikkelen als coach heb ik een tweejarige coach opleiding gevolgd bij Wielwerk Opleidingen (deze opleiding is geaccrediteerd door het CRKBO en KTNO). Met het coach diploma op zak was mijn interesse naar nog meer kennis op dit vakgebied nog niet gestild. Aansluitend heb ik nog twee jaren gestudeerd bij Wielwerk Opleidingen om ook therapie te kunnen geven. Als psychosociaal therapeut kan ik meer de diepte in gaan en heb ik meer mogelijkheden om mensen op de juiste manier te begeleiden. Ook werk ik parttime als onderzoeksmedewerker op een laboratorium.

Mijn manier van werken is open, enthousiast, rustig en zorgvuldig. Ik ben een nuchter persoon en ik heb een groot empathisch vermogen. Doelgericht werken en gebruik maken van mijn analytische kant vind ik belangrijk.
  

Visie

 

Er is niets mooiers dan in je natuurlijke balans te zijn. Dat je kunt meedrijven met je eigen natuurlijke stroom en de wereld benadert vanuit jouw eigenheid. Ik gun het iedereen om zijn innerlijke kracht te ontwikkelen en een passievol leven te leiden!

De natuur is mijn inspiratiebron. Door goed te kijken en te voelen naar wat de natuur ons biedt, kunnen we veel leren over ons zelf. De natuur heeft haar eigen seizoenen en ritmes en is altijd in balans. Soms kiezen we er onbewust voor om tegen de stroom, tegen de richting in te gaan. We verzetten ons vaak zonder dat we het in de gaten hebben tegen de natuurlijke gang van zaken. We vragen ons vervolgens af waarom het allemaal niet loopt zoals wij willen. Bewustwording van patronen geeft veel inzicht waardoor besloten kan worden om dingen anders te gaan doen.

Graag wil ik jou laten ervaren dat alles wat je nodig hebt al in je zit. Soms kun je daar niet (meer) bij. Door gesprekken en het doen van oefeningen maak je weer contact met je innerlijke kracht. Ik wil jou graag begeleiden bij dit boeiende proces.

Ik wil graag bijdragen aan een wereld waar (zelf)compassie, liefde, eigenheid, dankbaarheid, vergeving en verbinding de boventoon voeren.